30.07.2021
Молитва перед посадкой

Молитва перед посадкой винограда (читать как есть)

«Господи Иисусе наш, иже лоза сый истинная, и Отец Твой делатель и Тыи апостолы нарекли еси рождиями: Тако и ныне Владыко, приди на лозу сию и насади; даждь ей хранителя помощь Твою, огради входы и исходы ея Твоим промыслом; избави от всякаго обстоямия ея, от града, снега, мраза, от грозныя зимы и ветров сопения, от бури и от всякого нахождения, видимых и невидимых врагов.

Презри и посети виноград сей, его же насади десница Твоя, да воздаст вовремя плоды своя; и да сподобимся и мы Твоею благодатию обимати его, и принести Тебе от него, во еже претворитися в кровь пречистого тела Твоего.

Тебе бо подобает всяка слава, честь и поклонение со безналичным Твоим Отцом, и с пресвятыми, и благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь».

Еще одна молитва

«Отче наш» — 3 раза.

«Боже Спасителю наш, благоволивый лозою нарещися Единородному Твоему Сыну, Господу нашему Иисусу Христу, и плод ея безсмертия виновен показавый. Духа Твоего благодатию. Сам и ныне Владыко, и сей лозный плод благослови, и даждь всем причащающимся от него освящение, и преспеяние души.

Создавшего же нас истинныя лозы причастника сотвори выну, и невредим живот его сохрани, вечными Твоими и неотъемлимыми дарами украшаяй, благодатию, человеко-любием Единородного Твоего Сына, с Ним же благословен еси, и с Пресвятым, и благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь».