27.07.2021
молитва

Молитва перед посевом (читать как есть)

«Господи Боже наш, источниче благих, повеле-вый земли извести плод, благоутробия ради Твоего и благости, благослови и умножи и гумно сие, и плодоношение рабов Твоих; исполни сокровище их всякого благого плода, пшеницы, вина и елея, и сохрани их от всякого искушения, со всеми сущими у них, и просвети их в познании Твоем, да благо- угодии Тебе бывше, сподобятся вечных Твоих благ.

Яко благословися Твое имя, Отца, Сына и Святого Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь».

Еще одна молитва

«Отче наш» — 3 раза.

«Господи Боже наш, от пречистыя и пребогатый длани Твоя, предлежащее пред очима Твоими, се- мень подаяние принесохам Владыко, и сему Тебе вручитися молимся: не бо омеяхом в бездушных земли недрах заключити сия, аще не воззрим на повеление Твоего Величества, повелевающее родити, и прозябати земли, и дати семена сеющему, и хлеб в снедь.

И ныне молимся Тебе, Боже наш, услыши ны молящиеся Тебе и отверзи нам сокровище Твое великое, и благое, и небесное: и излей благословение Твое, донельже удовлимся, по неложным Твоим обещанием.

И отжени от нас вся снедающая плод наш земной, и всякое наказание, праведно наводимое на ны грех ради наших. И богатые Твои щедроты ниспошли на вся люди Твоя, благодатию и человеколюбием Единородного Твоего Сына, е Ним же благословен еси, и с Пресвятым, и благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь».