27.07.2021
Молитва пред выходом в поле (читать как есть)

Молитва пред выходом в поле (читать как есть)

«Господи Боже наш, в начале создания Твоего сотворивый небо и земле; и небо убо украсивый великими светилами, еже просвещати на земле и чудитися теми Тебе единому Содетелю и Владыце твари; землю же украсивши злаком и травою и различием семян, сеемых по роду и всю, цветы покрыв в благоукрашение, благословил еси; Сам и нынь, Владыко, презри от святого жилища Твоего на стяжание син и благослови е; сохрани е невреждено от всякого чарования и обаяния и всякого зла, оплазнства же лукавого и коварства лукавых человек; и даждь ему приносити плоды во время, исполнены благословения Твоего; и всякаго зверия и гада, червь же и мухи, и ржу, зной и варь, и безгодныя ветры, вред наносящия отжени от него.

Яко освятится и прославится пречеслиое и великолепное имя Твое, Отца, Сына и Святого Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь».

Другая молитва

«Отче наш» — 3 раза.

«Господу помолимся. Господи помилуй».

«Господи Боже наш Вседержателю, словом Твоим всяческая исполнивый, и возраетити повелевый земли все плоды и в своя времена давати, в радость, и в живот человекам.

Ты Сам Всеблагий Владыко, и семена сия с различными зериями, принесенныя в святую обитель сию, благослови и освяти духом Твоим Святым, и работ Твоих сих приемлящих зелия сия, с семенами, от всякия скверны очисти, и домы их всякого благовония исполни, во еже быти сим, и всем верою хранящим я, и надящимся ими в соблюдение, и избави от всех вражиих приловов, и в отгнании всякого мечтания, от действа диавола находящего, дневного и ночного. На благословение же душам и телом, верным Твоим людем и скотом, домовом же и местом.

Яко да вей приемлющии сия зелия, восприимут себе покров души и тела.

И да будет нашему спасению врачевство. Твоея благодати таинство. Да воем либо месте возложится, или на коем употребляемо будет, во еже благословение получать.

И вся (противной силе оттуда прогнанной) десница Твоя да покрыет, в славу Пресвятого Велико- лепаго и всепоклоняемого имени Твоего. Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.